
ערכות ריקמה ילדים
חיות, דמויות, יודאיקה
30×20
חיות, דמויות, יודאיקה
30×20
הורים רבים שואלים את עצמם האם ובאיזה גיל אפשר לרכוש ערכות רקמה לילדים ולחשוף אותם לפעולת סריגה, כדי לתרגל אצלם מוטוריקה עדינה וגם לעודד אותם לאמץ פעילות פנאי חינוכית עם ערך מוסף. אז מה אומרים המומחים ואיך עושים את זה נכון? הנה כל התשובות
פעולת הסריגה מומלצת כיום לגברים ונשים בטווח רחב של גילאים. בעבר הרחוק הצליחו רק בעלי מלאכה מיומנים לשלוט במלאכת הסריגה, אבל כיום ברור שניתן לגשת אליה גם בלי ניסיון קודם. עם הזמן, לומדים לשלוט במסרגה אחת, בשתי מסרגות וגם באביזרים המשלימים. כל זה יחד יוצר פעילות פנאי מרתקת, שהופכת עבור רבים ורבות מאתנו לתחביב ואז למקצוע או אפילו לקריירה לכל דבר ועניין.
על רקע האמור לעיל, אפשר להבין מדוע הורים רבים שואלים את עצמם האם ובאיזה גיל כדאי להם לחשוף את הילדים אל פעולת הסריגה. מצד אחד, הורים מבינים שסריגה היא דרך מעולה לתרגל אצל הילדים מוטוריקה עדינה. מצד שני, ההורים גם כנראה מביאים בחשבון את הסכנות לכאורה של אחיזה במסרגות על ידי ילדים שעדיין לא כשירים לכך. אז מה עושים? בודקים כל מקרה לגופו.
סריגה לילדים צריכה להתבצע עם כלים ואביזרים מתאימים. בשביל לוודא התאמה של האביזרים לגיל הילדים, ולרכוש עבורכם ערכות רקמה ייעודיות לילדים, מציבים את הבטיחות האישית שלהם בראש סדר העדיפויות. בנוסף, אפשר להיעזר בטיפים הבאים:
א. סרטוני הדרכה באתרי אינטרנט – כיום אפשר למצוא סרטוני הדרכה זמינים בלחיצת כפתור לכל פעילות פנאי. ספציפית עם סריגה, אפשר לשלב את הסרטונים בדמויות מעולם הילדים וכך לעודד אותם להתחבר לתחום.
ב. התייעצות עם בעלי מקצוע – יש מקום להתייעץ עם בעלי מקצוע כדי לקבל המלצות על אביזרים שרלוונטיים לסריגה לילדים. באותה הזדמנות, מבצעים השוואת מחירים.
ג. חוגים וסדנאות – הורים יכולים למצוא עבור הילדים חוגים שעוסקים בסריגה. אם מצרפים את זה לסדנאות סריגה בבתי ספר ומוסדות חינוך, משלימים את החוויה הכללית.
מטרת העל של סריגה לילדים היא לעודד אותם לאמץ פעילות פנאי חינוכית. בתוך הפעילות הזו, הערך המוסף בא לידי ביטוי בכך שהילדים מקבלים הזדמנות להגיע אל תוצר סופי מוגמר. כך הילדים גם מעבירים את הזמן בצורה חינוכית, גם מתרגלים מוטוריקה עדינה ברמה גבוהה מאוד וגם מרוויחים את תחושת הסיפוק.
עם זאת, חשוב לעשות זאת נכון ולא למהר. בשביל שהילדים יידעו איך לסרוג וגם ייהנו מזה, צריך להקפיד על תהליך הדרגתי. כמו כן, חשוב מאוד לערב את הילדים בתהליך קבלת ההחלטות. בין היתר, אפשר למשל לשאול אותם מה בדיוק הם רוצים לסרוג, כמה זמן הם רוצים להשקיע ומה מעניין אותם. לאחר מכן, כל שנותר הוא להעניק להם את ארגז הכלים הרלוונטי.